16-9c

byPiippola
 

Beauty of the North

byPiippola collectie eert eenvoud, schoonheid en duurzaamheid. De producten zijn nuttig en duurzaam, ruw en enigszins verfijnd – allemaal verzameld en verwerkt op de poolcirkel, door lokale ambachtslieden.

Eeuwen oude, omgevallen dennen van de Finse poolcirkel

Ze zeggen dat de opvoeding van een persoon een grote invloed heeft. Niet alleen op het individu dat zij worden, maar ook op hun werk.

Geboren in een klein dorpje aan de Finse poolcirkel, Taina Piippola is de dochter van een boswerker. Ze groeide op omringd door de elementen van de natuur – de middernachtzon, het noorderlicht en de diepe sneeuw met sneeuwuilen, beren, en bessen. De natuur was haar speelplaats, het hele jaar door.

byPiippola werd opgericht in 2010 als gevolg van Taina’s sterke wens de link naar het betoverende Noorden te behouden en vanwege haar affiniteit en liefde voor het noordelijk halfrond. De ontwerpen zijn gemaakt van Kelo – eeuwenoude, omgevallen dennen van de Finse poolcirkel, 66 ° 33’44 “N.

Het kost de natuur eeuwen om deze dennebomen te creëren in het Arctische klimaat . De verandering van de seizoenen, de droge, koude polaire lucht, en de zeer trage groei maakt het dode hout duurzaam en hard als steen. Elk stuk van Kelo is anders, maar toch gemakkelijk te herkennen gezien de rode kern en zeldzame glans. Het harde materiaal wordt gekenmerkt door het glinsterende oppervlak en stuctuur – scheuren zijn slechts een natuurlijk onderdeel van het product en worden niet beschouwd als onregelmatigheden.

Een klein beetje buitenshuis voor binnen

 

De missie van byPiippola is om elk interieur gevoel van authenticiteit te geven en de bewoner een gevoel te geven deel uit te maken van de natuur. byPiippola is het ontwerp voor de stedeling met een sterk wildlife verlangen. Of met andere woorden – een klein beetje buitenshuis voor binnen.

Bekijk alle producten van byPiippola