header

Paperivalo

White collection for you

De Paperivalo collectie omvat wenskaarten, lantaarns, armaturen en urnen gemaakt van handgemaakt papier. De hoofdkleur van de collectie is wit, die kan worden gezien als sneeuw of de nachtloze nachten in Lapland. Welkom tot het witte licht!

Verborgen wonderen en verhalen

De Paperivalo collectie omvat wenskaarten, lantaarns, armaturen en urnen gemaakt van handgemaakt papier. Dit belooft een uniek product. De hoofdkleur van de collectie is wit, die kan worden gezien als sneeuw of nachtloze nachten in Lapland. Het ontwerp van papierkunstenaar Sirpa Kivilompolo is minimalistisch en elegant, met veel zorg handgemaakt . Paperivalo is afkomstig uit het dorpje Karunki, gelegen in de Tornio River Valley, ten noorden van Finland. Sirpa verhuisde terug naar haar roots in het jaar 2007. Paperivalo heeft zijn eigen showroom en fabriek winkel in Karunki.

Welkom tot het witte licht!

image
“Ik hoop dat u net zoveel geniet van mijn papierkunst zoals ik heb genoten van het ontwerpen ervan” – Sirpa Kivilompolo
Sirpa Kivilompolo, Paperivalo Ky, kuva Antti Kohonen, Kallioputaankatu 3, 95420 Tornio, antti.kohonen(at)luukku.com, +358504930070

De dans van licht en schaduw

Het handgemaakte papier is expressief van zichzelf, het spel van licht en schaduw met subtiele verschillen in tinten creëren een illusie dat de aandacht trekt. De doorschijnende lijnen op de handgemaakte papier creëren levendige patronen die tot leven komen als het licht door het papier schijnt. Speciale tekens kunnen in katoen en vlas papier worden gemaakt met behulp van de Finse
plantenvezels. Het watermerk is een wonder verborgen in een blad van handgemaakt papier en geopenbaard door het licht in verhalen en doorschijnende beelden.

Bekijk alle producten van Paperivalo